Lebah dan bunga belimbing Bekerjasama Secret Tunnel Subhanallah, Cantiknya... Madu Anugerah Allah

Tuesday, 31 March 2015

CHAINSAW UNTUK ADIK

Alhamdulillah tadi abg saya bgtau nak bagi satu chainsaw dia yang tak pakai. Dia tau adik dia minat nak buat projek-projek kampung ni tu dia bagi kot hehe. Tambah-tambah dia tau saya bela kelulut di rumah makayah.tu dia semawa boleh la potong-potong kayu kecik-kecik disamping teruskan projek kelulut bila kebetulan balik kampung.

Ni kayu yang dah di trim dan dipotong bahagian atasnya (Sumber : Google)

Ni kayu yang dah dipasang Topping bagi memudahkan kerja-kerja ambik madu dijalankan. (Sumber : Google)

Agak sulit kalau tak ada chainsaw, sebab kerja-kerja proses sarang kelulut dari batang kayu asal dia agak besar. Sarang yang mula-mula saya buat saya guna kapak ja sebelum ni. Tu yang sayang dengan sarang tu. Walaupon kelulut dia jenis kecik, lambat buat madu tapi rasa berbaloi proses dia sebab guna tenaga sendiri hehe.

Apa-apa pon TQ my brother, InsyaAllah satu hari nanti kita boleh bergabung buat ni sama-sama.

No comments:

Post a Comment